Italian kukko

Italian kukko

Glöginmakuinen booli

Kun talvi alkaa tosissaan, kun juhlissa tarvitaan kuumaa, vaan ei kiehuvaa juotavaa, on aika kaataa lasiin Italian kukko. Kuuman, glögimäisen juoman maku tulee italialaisesta vaniljalikööristä. Italian kukko tuo joulun aikaan Välimeren aurinkoa ja kukkomaisen pörheää asennetta. Valmistus: Kaada 4 lasiin jokaiseen 2 cl vaniljalikööriä ja 2 cl rommia. Lisää päälle 2 dl kuumaa vettä sekä 2 tl sokeria (tai maun mukaan) ja sekoita hyvin. Lisää jokaiseen lasiin yksi kanelitanko ja muutama tähtianis koristeeksi sekä mausteeksi. Jos haluat vielä mausteisemman juoman, kaada kuuma vesi tiheän siivilän läpi, jossa on maustepippuria.

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts

Avainsanat

  • Booli
  • Kaneli
  • Kuuma
  • Rommi
  • Tähtianis
  • Vanilja

Annoksia

n. 4

Annoskoko

2,4 dl

Alkoholi

n. 5%

Maku

Makea, vaniljainen ja lämmin, kanelin arominen.

Väri

Vaalean keltainen

Koristeet

Kanelitanko, tähtianis, lime

Annoslaskuri ja resepti

Annostarve yhteensä: Miten annostarve lasketaan?

Annosmäärän laskutapa

Ensimmäinen tunti 2 annosta/hlö, siitä eteenpäin 1 annos/hlö tunnissa.
Runsaasti nauttivat kuluttavat enemmän, muut oheisjuomat puolestaan vähentävät kokonaistarvetta.

Ainesosat
Per booli
Oma tarve
Vaniljalikööri0,020,08 l
Tumma rommi0,020,08 l
Kuuma vesi0,20,8 l
Sokeri8 tl
Tähtianis 8 kpl
Kanelitanko4 kpl

Tulosta ostoslista Tee pdf / Lähetä sähköpostilla