Kesäjuhlien pukukoodit

Kesän kuukausille ajoittuu paljon juhlia, kuten valmistujaisia, häitä ja rippijuhlia. Pukeutuminen virallisempiin tilaisuuksiin vaatii hieman enemmän panostusta asuun – erityisesti jos kutsukortissa on mainittu pukukoodi.

”Pukukoodit eivät ole tuomio pukeutumisesta tylsään kukkamekkoon. Omaa tyyliä voi ilmaista hyvinkin vapaasti etiketin raameissa. Tämän hetken muotitrendit sopivat erinomaisesti kesäjuhliin esiteltäviksi. Suosikkejani ovat näyttävät housupuvut sekä röyhelöt asujen yläosissa.” vinkkaa muotibloggaaja Metti Forssell.

Pukukoodit purettuina

Tumma puku

Päivätilaisuuksien sekä kesäjuhlien yleisin pukukoodi on tumma puku. Naiselle tämä tarkoittaa pitkää tai polvimittaista juhlavaa pukua. Tyypillisesti valmistujais- ja rippijuhlissa pukeudutaan tumma puku -koodin mukaisesti.

Kesän pukukoodit: Tumma puku

Juhlapuku

Iltatilaisuuksien white tie, formal dress -pukukoodi tarkoittaa juhlapukua. Naiselle juhlapuku tarkoittaa täyspitkää pukua, joka asustetaan juhlavilla koruilla. Käsilaukun tulisi olla pieni ja olkahihnaton. Rannekelloa ei sovi käyttää iltapuvun kanssa. Häitä vietetään perinteisesti juhlapuku -koodia mukaillen.

Kesän pukukoodit: Juhlapuku

Arkipuku

Kun kutsukortin pukukoodiksi on määritelty ”casual” tai ”smart casual”, tarkoitetaan sillä arkipukua. Tämä tarkoittaa on siistiä, mutta rentoa asua. Naiselle esimerkiksi mekko tai hameen ja neuletakin yhdistelmä on oiva valinta. Vaikka kyseessä onkin juhlapukua ja iltapukua paljon rennompi ja arkisempi pukukoodi, kannattaa arkipuvusta kuitenkin unohtaa esimerkiksi farkut. Siistit suorat housut yhdistettynä kauniiseen neuleeseen on parempi valinta.

Kesän pukukoodit: Arkipuku

Mettin vinkit kesätyyliin

Olkapäät esiin: Olkapäät paljastavat leikkaukset sekä yksiolkaimiset mallit ovat suosittuja juuri nyt. Leikatut olkapäät tai hihansuut paljastavat kesän hengessä hieman ihoa.

Kesän pukukoodin trendit 2017

Rakastu röyhelöihin: Röyhelöitä nähdään muodissa nyt kahdella tavalla: hillittyinä sekä ylenpalttisina. Kummallakaan tavalla et voi mennä pieleen.

Käännä katseet tyllillä: Tyttömäistä tylliä näkyy nyt juhlapukeutumisessa. Polvimittainen tai jopa maahan asti ulottuva tyllihame on varma katseiden kääntäjä.

Sano se kukkasin: Erilaiset kukka- ja luontoaiheiset kuosit lukeutuvat tämän(kin) kesän trendeihin. Esimerkiksi pitkä boheemi mekko röyhelöillä ja kukkakuosilla varustettuna olisi kesän trendikkäin asuvalinta.

Hulluttele raidoilla: Kesämuodissa nähdään nyt vaaka-, pysty- ja vinoraitaa. Raidat voivat olla leveitä, ohuita, värikkäitä tai yksivärisiä – tärkeintä on, että on raitaa!

Lumoudu pitsistä: Pitsin suosiolle ei näy loppua. Kauniin naisellinen ja herkkä materiaali sopii täydellisesti nimenomaan kesän juhlapukeutumiseen. Pitsi on helppo ja tyylikäs tapa tuoda asuun flirttiä olematta kuitenkaan liian paljastava.

Juhlapukeutumisen trendit 2017

Hyppää haalariin: Haalari on trendikäs valinta ja asuna varma katseiden kääntäjä. Haalari on oiva vaihtoehto naisille, jotka eivät viihdy mekoissa.

Juhlapukeutumisen trendit 2017, Haalarit

Kesäjuhlat ja Boolit: tutustu Metti Forssellin ideoimaan Berrylicious-booliin, jonka klassinen makumaailma on yhdistelmä mansikoita ja samppanjaa.

The ultimate drinking guide to Finland

Turistin silmin suomalaiset juhlapyhät ja baarissa toimiminen saattavat herättää ihmetystä. Koomikko Jack Björklund briiffaa 1,2 minuutissa, mitä suomalaiseen juhlimiskulttuuriin tutustuttaessa on odotettavissa. Tai mitä ei ainakaan kannata yrittää.

Vinkkejä kauniiseen pääsiäispöytään

Kevät lähestyy kovaa vauhtia, pienet virpojat koputtelevat ovella, pajunkissat ja narsissit valtaavat kotien maljakot – näistä merkeistä tietää pääsiäisen saapuneen. Alkukevään juhlaa vietetään monissa kodeissa iloisin värein, höyhenin ja maalatuin kananmunin sekä kauniisti katetuin päivällispöydin. Pääsiäisen ruokapöytä on täynnä vahvoja ja täyteläisiä makuja. Makumaailman täydennykseksi tai jälkiruokapöydän ihastukseksi sopii mausteinen Pääsiäisaurinko-booli. Lue lisää

Termospulloon pakattu booli tuo lämpöä hiihtoretkeen

hiihtopaivan-herkku-02

Maaliskuussa kevätaurinko alkaa jo lämmittää ulkoilijoiden poskia. Lumitilanteen salliessa talven parhaat hiihtokelitkin voivat vielä olla edessä. Olitpa sitten tunturin kupeessa nauttimassa Lapin taiasta tai sukumökillä takan ääressä, joskus paras osa ulkoilua voi olla kuuman juoman siemailu hyvässä seurassa sen jälkeen.

Lenkki ulkoilmassa on mainio tapa nauttia alkukevään raikkaista päivistä. Vilpoisen ulkoilman pariksi sopii lämmin ja mausteinen juoma. Lapsuuden hiihtoretkiltä tuttu kuumalla herukkamehulla täytetty termospullo saa uutta puhtia punaviinistä, kanelilikööristä ja rommista. Boolin tarjoilutavan voi valita sen käyttötarkoituksen mukaan: Höyryävän kuumana tarjoiltu booli lämmittää hiihtoretken kylmettämän ulkoilijan hetkessä päästä varpaisiin, ja kylmä versio piristää after ski -juhlijan iltaa. Alkoholipitoisuudeltaan korkean boolin voi nauttia myös pienistä glögi- tai espressokupeista. Lue lisää

Ystävänpäivänä laatuaikaa ystäville

Pian koittaa taas aika, kun kauppojen hyllyt täyttyvät vaaleanpunaisista konvehtirasioista ja ruusukimput asetetaan näyttävästi esille. Maailmalla ystävänpäivää eli Valentine’s Day’ta vietetään rakastavaisten päivänä. Suomessa juhla päätettiin viedä seuraavalle tasolle, ja päivän pääroolin saivat ystävät — hyvästä syystä, sillä ystävät ovat useimmille yksi elämän tärkeimmistä asioista. Arjen kiireissä yhteydenpito saattaa jäädä välillä vähiin, mutta onneksi hyvien ystävien kanssa voi aina jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Tänä vuonna ystävänpäivä osuu sopivasti lauantaille, joten ystävät voi yllättää vaikka ihanilla ystävyysbileillä! Illanvietossa tarjotaan tietysti kuplivaa Sydänkäpy-boolia ja muita makeita herkkuja.
Lue lisää

Inspiraatiota uudelle vuodelle

Monelle suomalaiselle uusi vuosi ja terveemmät elämäntavat konkretisoituvat tipattomaan tammikuuhun. Tammikuussa onkin sopiva aika kerätä inspiraatiota ja energiaa tulevalle vuodelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko kuukausi tulisi viettää yksin kotisohvalla neljän seinän sisällä: Vuoden alku on oivaa aikaa talvi-iltaa piristäville illanistujaisille tai juhlille. Kutsut voi järjestää myös ajankohtaan sopivalla alkoholittomalla teemalla. Lue lisää

Pikkujoulut cocktailtyyliin

Pikkujoulukausi alkaa olla huipussaan, ja kaamoksen illat valaistuvat jouluvaloilla, kynttilöillä ja iloisella puheensorinalla. Ahkerimmat vieraat voivat osallistua useampiinkin joulukauden avajaisjuhliin, joten illanviettoon on mukava keksiä jotain erilaista ja yllättää vieraat esimerkiksi tavanomaisesta poikkeavalla tarjoilulla: Vaihteluna perinteiselle glögille voi pikkujouluissa tarjoilla joulumauin sävytettyä Kultaomena-boolia. Boolinautinto paranee entisestään, kun juoman ohessa tarjoilee Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskirannan maukkaita cocktailpaloja.

Kultaomena_menu Lue lisää

Marraskuista iltaa lämmittää mausteinen rommitoti

toti_menu

Marraskuun pimenevät illat ovat selvä merkki pikkujoulukauden lähestymisestä, ja joulun tunnelmaan aletaan jo hiljalleen virittäytyä. Pienet yksityiskohdat, kuten hämärää valaisevat lyhdyt ja kuppi kuumaa juomaa, ovat monelle ensimmäisiä askeleita kohti joulua. Joulutunnelmaa voi lähestyä hienovaraisesti marraskuisen illanvieton makumaailman kautta. Marraskuun iltojen lämmikkeeksi sopii niin omaksi iloksi kuin ystävillekin tarjottavaksi lämmin Chai-toti, joka on saanut vaikutteita intialaisesta chai-teestä. Erityisen hyvin totin maut pääsevät oikeuksiinsa, kun juoma nautitaan Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskirannan valikoimien pikkunaposteltavien kera. Lue lisää

Vinkkejä Halloween-illanviettoon

Loppusyksyn koleat ja tummanpuhuvat illat virittävät Halloween-juhlaan sopivan, hienoisen karmivan tunnelman. Paras tapa piristää pimenevää arkea on ottaa tunnelma avosylin vastaan ja hyödyntää sitä teemajuhlissa. Hyvin suunnitelluista Halloween-juhlista saa rakennettua myös aikuiseen makuun sopivat illanistujaiset. Teema ei välttämättä edellytä kotikutoisen kauhutalon rakentamista, vaan sopivan tunnelman voi luoda tyylikkäillä yksityiskohdilla tilan somistuksessa sekä menun ja boolin tarjoilussa.

Lue lisää

Tuunattu jää käy juhlaan kuin juhlaan

Booli on parhaimmillaan jääkylmänä nautittuna. Jään ei kuitenkaan tarvitse jäädä sivuosaan, vaan siitä voi rakentaa myös syksyisten illanistujaisten tyylikkään vetonaulan: Jäästä voi kovertaa veistoksellisen boolimaljan tai loihtia siitä elintarvikevärein ja koristeyrtein tai -kukkasin näyttäviä jääpaloja. Lue lisää

Rapujuhlien uudet tuulet

Elokuussa rapusesonki on huipussaan ja moni valmistelee jo teemaan sopivia illallisia. Rapujuhlien ei kuitenkaan tarvitse olla täysin perinteiden mukaiset, vaan niistä voi kehittää juuri itselleen sopivan tapahtuman. Loppujen lopuksi rapujuhlien parhaita paloja ovat ulkoilmassa ateriointi ja yhdessäolo. Rapujuhlia voi muokata esimerkiksi näiden kahden vaihtoehdon avulla: Juhlista voi halutessaan jättää pois akvaviitin ja tarjota sen sijaan Rapula-boolia. Toisaalta rapujakaan ei tarvitse väkisin tarjota, vaan rapujuhlien sijaan voi ulkoilmaan kattaa loppukesän kunniaksi tyylikkään kesäillallisen Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskirannan resepteillä.

illallinen_2 Lue lisää

Ylös, ulos ja piknikille

Kesän luonto ja leuto sää kutsuvat ulos aterioimaan. Säästä riippuen oloa voi virkistää tai lämmittää mukaan pullotetulla Vadelmasuukko-boolilla. Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskiranta on sovittanut pehmoisen piknikjuoman seuraksi maukkaan eväsmenun. On suunnitelmissa sitten romanttinen iltapala tai rento päiväpiknik, tämä herkkumenu booleineen ilahduttaa kesäpäivänä kummassakin tapauksessa.

Kesäpiknik

Kesällä booli tuo helteeseen toivottua virkistystä. Kauniista ilmasta saa eniten irti nappaamalla valmiiksi pullotetun boolin ja makoisat eväät koriin mukaan ulkoiluretkelle. Päivä vierähtää rattoisasti luonnon helmassa, kun herkkuaterian on valmistanut ja pakannut mukaan jo ennalta.

Kuten juhannusmenun osalta kävi ilmi, hyvin suunniteltuna booli ja ruoka täydentävät toisiaan mainiosti. Alkoholipitoisuudeltaan korkeahko Vadelmasuukko toimii hyvin esimerkiksi piknikin jälkiruokajuomana suklaa-lakritsi-vaahtokarkkikeksien kera. Myös herkkuleipien piparjuuri taittaa boolin makeutta mukavasti.

Herkkuleivät

Herkkuleivät

700 g naudan paahtopaistia
Yksi suuri patonki tai kaksi pienempää patonkia

Kypsennetyn paahtopaistin marinadi:

 • 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
 • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
 • 2 rkl timjaminlehtiä
 • 1,5 tl sormisuolaa
 • mustapippuria

Patongin täyte:

 • piparjuurituorejuustoa
 • kovaa vuohenjuustoa
 • 1,5 dl hyvälaatuista majoneesia
 • 1 tl piparjuurta
 • rucolaa
 • kirsikoita
 1. Aloita paahtopaistin valmistus jo ulkoiluretkeä edeltävänä päivänä. Suolaa ja pippuroi paistin pinta.
 2. Laita paisti 100-asteiseen uuniin ja anna paistin lämpötilan kohota 60-asteiseksi.
 3. Ota paisti pois uunista, ja laita se folioon vetäytymään 30 minuutiksi.
 4. Tee sillä välin marinadi. Sekoita kaikki marinadiainekset kulhossa keskenään. Siivuta vetäytynyt paisti ohuiksi siivuiksi. Levitä marinadi paistisiivuille ja anna lihan marinoitua kylmässä seuraavaan päivään saakka.
 5. Valmista seuraavana päivänä patongin täyte. Kuori piparjuuri ja raasta sitä 1 tl verran majoneesin sekaan. Halkaise patonki ja levitä pohjapalan päälle reilusti piparjuurituorejuustoa. Lisää rucola, paistisiivut, vuohenjuusto, kirsikoita ja piparjuurimajoneesi. Laita patongin toinen puoli päälle.

Tomaatti-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Kesäinen salaatti

 • 250 g mansikoita
 • 250 g pikkutomaatteja
 • 200 g vuohenjuustoa
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • Kourallinen basilikaa
 • n. 70 g paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

Halkaise mansikat ja tomaatit. Jaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
Laita ainekset laakealle vadille ja lisää basilikanlehdet. Ripottele salaatin päälle hunaja ja cashewpähkinät.

Suklaa-lakritsi-vaahtokarkkikeksit

Suklaa-lakritsi-vaahtokarkkikeksit

 • 100 g huoneenlämpöistä voita
 • 150 g fariinisokeria
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 1 kananmuna
 • 150 g vehnäjauhoja
 • 35 g tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 150 g tummaa suklaata rouhittuna
 • 50 g lakritsia pieninä paloina
 • muutama vaahtokarkki pieninä paloina
 1. Kuumenna uuni 180-asteeseen.
 2. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi (esimerkiksi yleiskoneella). Vatkaa joukkoon vaniljauute ja kananmuna.
 3. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Vatkaa jauhoseos hiljalleen voivaahdon joukkoon.
 4. Kääntele rouhittu suklaa, lakritsipalat ja vaahtokarkkipalaset lopuksi taikinaan.
 5. Nostele taikinasta leivinpaperille kekoja lusikalla.
 6. Paista keksejä uunissa noin 12 minuuttia ja anna jähmettyä muutama minuutti. Nosta keksit jäähtymään ritilälle.

Kun kesäateria on valmiiksi pakattu mukaan, ei piknikillä tarvitse huolehtia muusta kuin luonnosta nauttimisesta. Vapaa-aikaa voi rennosti juhlistaa vadelmaisen lempeällä jälkiruokamaljalla.

Boolin makumaailmaan sopiva ruokatarjoilu kruunaa juhannusjuhlan

Juhannus on aivan nurkan takana, ja on aika suunnitella ajanvietettä juhlan ajalle. Pitkän juhannusviikonlopun aikana ehtii nauttia hyvästä seurasta ja ruoasta – ja tietysti hyvästä boolista. Juhannusjuomiksi sopivat esimerkiksi kesäiset Italian aurinko tai Vattula. Boolin ympärille voi sovittaa myös kesäaterian. Juhannuksen kunniaksi Hellan ja viinilasin välissä-blogin kirjoittaja Johanna Koskiranta on koonnut yhteen pirteän Italian aurinko-boolin kanssa maistuvia ruokia.

juhannus_5

Lue lisää

Henri Lahden resepti Tiffanyn-siniselle boolille

Upea Tiffanyn-sininen hääbooli on monen morsiamen unelma. Baarimestari Henri Lahden reseptillä romanttisesta boolista saa juuri oikean värisen. Katso Henri Lahden booliohje Ilta-Sanomien sivuilta.

Henri Lahti tarjoilee Rooibosboolin jääkuutiosta

Jos boolin säilyminen viileänä tarjoilun ajan aiheuttaa huolta, baarimestari Henri Lahden vinkeillä juoma pysyy kirjaimellisesti jääkylmänä. Katso Henri Lahden vinkit Rooibosboolin tarjoilulle IS-TV:stä.

Henri Lahden booliohje IS-TV:ssä

Vaikka valmistujaisaika alkaakin olla tämän kesän osalta jo ohi, kannattaa nämä boolivinkit napata talteen. Katso Henri Lahden booliohje IS-TV:ssä.

 

Hyvin suunnitellut yksityiskohdat takaavat rennot valmistujaisjuhlat

Valmistujaiset ovat yksi alkukesän odotetuimmista juhlista. Koska suuret juhlat vaativat järjestäjältään aikaa ja vaivannäköä, on hyvin suunniteltu jo puoliksi tehty. Ruoka- ja juomavalinnat sekä tarjoilujen esillepano on hyvä suunnitella myös käytännöllisistä lähtökohdista.   Lue lisää

Tyylikkäästi pullotettu drinkki piristää vappupiknikkiä!

Boolit.fi suosittelee tälle vuodelle tyylikästä vappupiknikkiä. Luonnetta tarjoiluun saadaan pullotetuista drinkeistä. Pullojen sijaan drinkin pullotukseen voi käyttää myös lasipurkkeja. Drinkkien pullottaminen on toimiva idea niin lähestyvää vappupiknikkiä kuin kesämökkiä varten.

Purkitettu juoma vapuksi

Lue lisää

Mango-passion -uunijäätelö

Pääsiäisen namupalaksi valitaan raikas uunijäätelö, joka kätkee sisäänsä rapean, hennon kääretorttupohjan, lempeää mangojäätelöä, kirpeää passionhedelmää, ja joka hunnutetaan samettisen pehmeällä italialaisella marengilla.

Mango-Passion  Lue lisää

Booli ja ruoka ne yhteen soppii!

Boolin ilo on sen valmistamisen ja käyttötapojen monipuolisuudessa. Booli voi olla makea, vahva, alkoholiton, värikäs, juhlava, hedelmäinen tai mitä ikinä haluat sen olevan.

Hyvään ateriaan kuuluu monesti pieni aperitiivi tai makea jälkiruokajuoma, ja nyt haluaisimme heittää pikku vinkkejä, miten käyttää Boolit-sivuston reseptejä osana menuta.

Lue lisää

Bem Casado – Onnellisesti Naimisissa

Karnevaalikausi on Brasiliassa jälleen käsillä ja monet toteuttavat haaveensa suunnaten ikimuistoiselle matkalle tanssin ja musiikin ihmeelliseen maailmaan. Mutta miten mahdetaankaan Brasiliassa juhlia karnevaalien ulkopuolella, esimerkiksi häissä?

Brasilialainen ystäväni meni naimisiin viime heinäkuussa ja minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä mukaan Brasilialaisiin hääjuhliin.

Me and the couple

Lue lisää

Juhla, bile ja karnevaali

Olin joskus kauan sitten Floridassa ja osallistuin veneajeluun, jonka tarkoituksena oli nähdä delfiinejä. Veneen kuljettaja (häiritsevän paljon Sarah Jessica Parkerin näköinen nainen) kertoi delfiininen kerääntyvän yhteen täyden kuun aikaan ja mellastavan läpi yön. Juhlivatko delfiinit?

Lue lisää

It is time for a change and celebration

It's a celebration

It is freezing in Helsinki but I’m glad to look at the sea while crossing my favourite bridge. I’m half way between the mainland and the island but the cold weather doesn’t bother me. The legend says that an inhabitant of this island never crosses the bridge without looking at the sea. If you don’t believe it, just pay attention to this when you sit in the bus and cross the bridge. There are few heads which will turn and glance the horizon of the never ending sea. Not many but few. Trust me. Lue lisää

Tipaton, tipattomampi ja tammikuu

Alkoholin ja alkoholin käyttö ovat aiheita, jotka saavat keskustelun kuohumaan mediassa ja politiikassa. Alkoholin käytöstä, vaaroista ja terveyshaitoista puhutaan tietenkin kansallisella tasolla, tilastoina ja kosken suurta massaa, eli meitä kaikkia. Välillä keskustelun sävyt hämmentävät, kun niitä meikäläinen tavallinen boolinystävä lukee. Koskeeko haittakeskustelu oikeasti myös minua? Lue lisää

Joulukuu, tuo aika pienten ja suurten juhlien!

Onko jo semmoinen olo että onpas tässä tullut juhlittua, napa on ollut pinkeänä ja kuplivaakin on tullut kohoteltua? Näin ainakin täällä.

Kalenteria kun katsoo, niin totuus on, että yhtenäkään viikonloppuna ei ole tarvinnut miettiä, että mitähän sitä tekisi, kun on ollut menoa ja meininkiä ihan riittämiin. Mutta on sitä ollut kyllä myös aikaa rauhoittua ja hiljentyäkin, relata ja nauttia kaiken kiireen ja stressin keskellä. Lue lisää

Juhlan odotusta ja viettoa

Olen vuosikausia miettinyt, kumpi suurissa juhlapyhissä on tärkeämpää, niiden odottaminen vai viettäminen? Joulun kanssa olen päätynyt siihen, että loppujen lopuksi itselleni on tärkeämpää jouluun valmistautuminen, vaikka aattoiltaan kaikki tähtää. Miten itselläsi?

Joulu on kiinnostava sekoitus perinnettä ja nykyaikaa, vanhoja tapoja ja yksilöllisiä tapoja viettää – tai olla viettämättä – joulua. Marraskuun puolella tulee ensimmäinen ohimennen kysytty kysymys: mitä teet jouluna? Vastaan, että vietämme sitä samaan tapaan kuin aiemminkin, perheen kanssa kotosalla.

Lue lisää

Elämästä riemu irti, elämästä mahtavasta!

Syksyn pimeneviin iltoihin voi tuoda iloa ja valoa vaikka kekrijuhlilla. Kutsu ystävät ja tuttavat hyvän ruoan ja juoman ääreen viettämään aikaa yhdessä! Samalla voi jättää jäähyväiset menneelle kesälle ja hiljentyä joulun odotukseen. Lue lisää

Puhalla henkeä lahjapulloon!

Alkaa olla aika miettiä lahjoja kavereille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Juomalahja on aina hyvä, pienin varauksin ja suurin odotuksin.

Ajattele lahjan saajaa

Oletko miettimässä lahjaa kotikissalle, seikkailijalle, ultravegaanille vai tyypille jolla on jo kaikkea? Ainakin sinun pitää tietää etukäteen, miten lahjan saaja suhtautuu alkoholiin. Juomalahjan arvo ei synny hinnasta, vaan merkityksestä, jonka lahjan saaja sille antaa. Kallis konjakkipullo tai erikoisviski voi olla yhdelle hirveä riesa ja toiselle upea yllätys. Lue lisää

Kauhujen keittiössä

Halloweenia on viime vuosina alettu viettämään täällä Pohjolassakin – silloin on lupa hullutella ja olla pikkaisen tuhma. Silmiin vedetään mustaa kajalia ja huulet punataan räiskyvän punaisella huulimaalilla ennen kuin istuudutaan tummanpuhuvaan pelottavaan juhlapöytään, jonka hämähäkit ovat vallanneet ja jonka menu herättää lähinnä epäluuloja – sammakonkutua, merenhirviöitä, kummittelevan eläimen lihaksia –  hui. Lasten ilmeet olivat ikimuistoiset, kun he tavailivat menuuta hämmentyneenä.

Lue lisää

Kurkistus kulisseihin – naisia boolit.fi takana

Boolit.fi - kurkistus kulisseihin

Moni alkoholialalla työskentelevä saa uudelta keskustelukumppaniltaan yleensä merkitsevän katseen ja innokkaan hymyn, kun kertoo tekevänsä töitä alkoholin maahantuonnin parissa. Minkälaista on työ viskien, konjakkien, boolien ja samppanjan kanssa? Onko se hurjaa juhlimista vai arkista puurtamista?

Lue lisää

Alkoholiongelmia(ko) häissä?

Täydellinen hääpuku. Kauden kaunein kimppu. Hauska, muttei liian muodollinen ohjelma. Ankeat appivanhemmat. Riitelevä suku tai lakto-ovo-vegaanille serkullekin sopiva hääkakku. Häästressin aiheita on varmasti yhtä monta kuin on morsiusparejakin. Toiset tavoittelevat eleganttia ja täydellisen tyylikästä gaalatilaisuutta ja toiset rentoja rantabileitä varvastossuissa. Meidän tavoitteenamme oli järjestää hyvät bileet, joista ei ruoka ja juoma loppuisi kesken. Ruuasta vastasi pitopalvelu, mutta juomapolitiikka oli meidän käsissämme – ja sekös stressasi. Lue lisää

Hi there up north,

September is the month when here in Britain, we have given thanks for successful harvest since pagan times. It is also a month when the Nottinghill Carnival, biggest carnival in Europe, is over and people start to look for the intimate family and community oriented harvest festivals. This is the time when the schools and the churches and the families make an effort together to find festive atmosphere which is simple and cosy. Lue lisää

Kolmen kohdan juhlaetiketti ujoille

Kuulin hauskan tarinan, miten hilpeän hankalaa on joskus noudattaa tapoja. Ystävä oli viettämässä ristiäisiä Euroopassa ja juhlavieraat tervehtivät toisiaan poskisuudelmin. Poskisuudelmien määrä, rytmi ja etäisyys jäivät ensikertalaiselle epäselväksi juhlien loppuun saakka. Puoliksi kiusallisia ja puoliksi huvittavia suudelmaosumia sen sijaan tuli melko paljon. Lue lisää

Summer Breeze

Boolit mielletään usein osaksi suurten juhlien tarjoilua, mutta miksei sitä voisi nauttia pienemmälläkin porukalla. Eikä siihen boolin tekoon tarvitse mitään sen kummempaa syytä juhlaan. Mulle riitti tällä kertaa se, että sain äitini ja ihanan ystävän kylään samaan aikaan. Boolin valmistaminen ei todellakaan ole mitenkään hankalaa. Ainekset sekaisin, jäitä sekaan ja kannu pöytään! Jos ainesmäärät mietityttää, löytyy boolit.fi-sivuilta boolikoulun maku-osiosta ohje ainesten oikeisiin suhteisiin.

Lue lisää

Uudet ja vanhat kesäkaverit ja lyhyt perhevisiitti

Kesäviikonlopuille tuntuu järjestyvän helposti ohjelmaa, mökkireissua, retkeilyä, matkailua ja kyläilyä. Ollaan liikkeellä kavereiden kanssa tai tavataan vanhoja tuttuja.

Onko teillä tiettyjä joka kesä toistuvia kesärituaaleja? Keräännyttekö ystäväperheiden kanssa saareen, kun loma alkaa vai lähdetkö tutun telttajengin kanssa erämaavaellukselle?

Itse olen kerännyt heinäkuun Blogikulhoon monesti tavattuja tuttuja booleja, joita on pakko maistaa joka kesä. Kesän lempimakujani ovat omenalikööri Sourz ja Bolsin mansikkalikööri. Sen kunniaksi, saanko esitellä kaksi mutkatonta lempireseptiäni: Yammy apple ja Strawberry Wedding.

Lue lisää

Sundays in Spain

I spent many days thinking how a Spanish Sunday looks like, but there are so many traditions that it is impossible to find one that will apply to all Spanish population. Therefore, I’m just going to talk about something I know very well: a typical Sunday in my family.

Lue lisää

Se on kesä nyt!

Kesään pitää vähän herätä. Yleensä jokainen tajuaa viimeistään juhannuksena, että nyt se on täällä. Herätyskellona kesään on yleensä joku juhlatilaisuus, vapaamuotoisempi ystävien kokoontumisajo tai juhannuspyhien vapaat.

Älä paina kesälle torkkua! Lähde tapamaan ihmisiä, nyt on sen aika. Juttele vieraille, se on Suomessa kesällä sallittua. Tanssi, koska joskus pitää vähän ravistaa pyrstösulkaa. Valvo läpi ainakin yhden yöttömän yön.

Lue lisää

Juhlat ne on pienemmätkin pippalot

Meillä vaimo, tai niin kuin lasten kanssa puhutaan ‒ Äiskä, on aina ollut perheen seremoniamestari. Minusta on tuntunut, että Äiskä saa juhlan loihdittua hyvinkin pienistä asioista. Meillä oli jopa tapana joskus pitää pienet juhlat sukulaisten ja ystävien kesken ihan vain siksi, että oli mukavaa juhlia. Minä toimin vuosia juoksupojan ja assistentin roolissa. Mutta en toimi enää! Kun Äiskä viisi vuotta sitten sairastui vakavasti, jäivät seremoniamestarin hommat minulle.

Paniikkihan siitä tuli – etenkin toukokuussa, kun on vappu, äitienpäivä, helatorstai ja vielä yhdet rippijuhlat. Kaikki yhden keväisen kuukauden aikana. Vaan, siinähän sitä oppi. Pyörittelin asiat samalla sapluunalla kuin mitä olin nähnyt Äiskän tekevän. Ei se sitten niin ihmeellistä ollutkaan, ja nykyään juhla kuin juhla alkaa minultakin sujua rutiinilla. Paitsi juomapuoli. Siinä olen oppinut luottamaan ammattilaisiin varsin perustellusta syystä. Syy on vappusima. Lue lisää

Boolista on moneen makuun

Blogikulhon bloggaajien ensimmäinen tapaaminen pidettiin huhtikuun lopussa. Tapaamisessa syntyi hyviä keskusteluita. Pohdimme kuinka moneen muotoon, makuun ja tilaisuuteen booli muuntuu. Yksinkertainen booli syntyy lähikaupan antimista. Toisessa ääripäässään booli voi olla elävillä kukilla koristeltu hienostunut juomasekoitus, jossa käytetään täydentäjänä samppanjaa.

Lue lisää

Viiksekästä vappua! AY CARAMBA!

Juhlat, mikä ihana syy koota ystävät yhteen. Juhlavalmistelut alkavat mielessäni jo viikkoja ennen kuin pöytää katetaan. Keväthän on juuri tätä ihanaa heräilyä kesään. Tuntuu, että energiaa riittää enemmän kuin Vattenfall tuottaa vuodessa. Sen myötä juhlaideoita tulee ovista ja ikkunoista ja osa muuttuu oikeiksi juhliksi.

Päätin järjestää vappubileet Mexico-hengessä. Juhlatunnelman kannalta on aina parempi, kun aikuiset saavat vetää naamiaisreleet niskaansa ja hassutella ihan luvan kanssa. Valmis teema vapauttaa miettimästä, ollako merenneito vai pelle. Sombrero yhdistää juhlijat. Lue lisää

Kevät alkaa boolikuvauksista!

Boolikuvaukset käynnissä

Onneksi meillä suomalaisilla on vuodenajat. On aina erityinen hetki, kun voi vaihtaa kesärenkaisiin, kevättakkiin ja kevyempään kesätunnelmaan. Aina sama lapsellinen ilo, kun ensimmäiset leskenlehdet nousevat, ja pääsee taas ajamaan pyörällä.

Lue lisää