Italian kukko
Glöginmakuinen booli
Kun talvi alkaa tosissaan niin tarvitaan juhlissa kuumaa juotavaa, on tullut aika kaataa lasiin Italian kukko. Kuuman, glögimäisen juoman maku tulee italialaisesta vaniljalikööristä. Italian kukko tuo joulun aikaan Välimeren aurinkoa ja kukkomaisen pörheää asennetta. Valmistus: Kaada jokaiseen neljään lasiin 2 cl vaniljalikööriä ja 2 cl rommia. Lisää päälle 2 dl kuumaa vettä sekä 2 tl sokeria (tai oman maun mukaan) ja sekoita hyvin. Lisää jokaiseen lasiin yksi kanelitanko ja muutama tähtianis koristeeksi sekä mausteeksi. Jos haluat vielä mausteisemman juoman, kaada kuuma vesi tiheän siivilän läpi, jossa on maustepippuria.
Avainsanat
- Booli
- Kaneli
- Kuuma
- Rommi
- Tähtianis
- Vanilja
Annoksia
n. 4
Annoskoko
2,4 dl
Alkoholi
n. 5%
Maku
Makea, vaniljainen ja lämmin, kanelin arominen.
Väri
Vaalean keltainen
Koristeet
Kanelitanko, tähtianis, lime
Annoslaskuri ja resepti
Ainesosat | Per booli | Oma tarve |
---|---|---|
Vaniljalikööri | 0,08 l | |
Tumma rommi | 0,08 l | |
Kuuma vesi | 0,8 l | |
Sokeri | 8 tl | |
Tähtianis | 8 kpl | |
Kanelitanko | 4 kpl |