Boolin valinta

Valitse oikea booli oikeaan juhlaan

1. Arvokkaat juhlat

Arvokkaita juhlia ovat useimmiten häät, ylioppilasjuhlat, valmistujaiset ja pyöreiden vuosikymmenten juhlinta. Arvokkaisiin juhliin sopivat raikkaat ja miedot boolit, joissa on täydentäjänä valkoviini, kuohuviini tai samppanja. Boolin tai koristeet voi valita esimerkiksi häiden teemavärin ja muiden koristeluiden ja kukkien mukaan. Muista tarjota myös juhlava alkoholiton vaihtoehto.


2. Kotibileet ja etkot

Valitse vapaamuotoisiin juhliin booli, joka on helppo tehdä ja jonka raaka-aineet saat helposti lähi Alkosta ja marketista. Sopivassa reseptissä on pidentäjänä kivennäisvettä, virvokkeita tai tuoremehua. Hyvä bilebooli voi olla makeahko ja värikäs. Ota huomioon myös juhlijat, jotka eivät käytä alkoholia.


3. Puutarhajuhlat

Nosta koristeet: yritit, syötävät kukkien terälehdet, marjat ja hedelmät boolin pääosaan. Käytä isoja jäitä, joiden sisälle jäädytät koristeet. Jos grillaatte, sopii booliksi esimerkiksi sangria-tyyppinen punaviinipohjainen booli tai booli, jossa on käytetty pidentäjänä siideriä. Puutarhajuhlien alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopivat kaikki raikkaat hedelmämehut, jääteet sekä alkoholittomat marjaboolit.


4. Juhlat kylmään vuodenaikaan

Pikkujouluihin ja talvisiin vapaamuotoisempiin juhliin sopivat lämpimät boolit, jotka voi maustaa neilikalla, kanelilla ja muilla vahvoilla mausteilla ja koristella kuivatuilla hedelmillä.


Lue myös nämä boolikoulun osa-alueet