Chai-Toti
Lämmin ja mausteinen talvibooli
Kuumana nautittava Chai-toti on saanut vaikutteita intialaisesta chai-teestä.
Juomassa käytetty garam masala -maustesekoitus tuo mukaan pientä joulunmakua. Booli sopii erinomaisesti lämmittämään vilpoisia talvi-iltoja. Erityisen hyvin Chai-toti sopii nautittavaksi Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskirannan pikkunaposteltavien kera.
- Keitä vettä miedolla lämmöllä garam masala -maustesekoituksen kanssa noin 5 minuuttia.
- Siivilöi mausteseos pois esimerkiksi suppilon ja suodatinpussin avulla.
- Lisää kattilaan maito, rommi, hunaja ja teepussit.
- Lämmitä juoma liedellä välillä sekoittaen. Älä anna juoman kiehua, jotta sen alkoholipitoisuus ei hyörysty pois.
- Ota teepussit pois kattilasta ja kaada lämmin juoma esimerkiksi glögilaseihin.
- Koristele valmiit totiannokset kanelitangoilla ja nauti talvi-illan iloksi.
Avainsanat
- chai
- lämmin booli
- Rommi
- rommitoti
- Tee
- toti
Annoksia
n. 6
Annoskoko
n. 1,5 dl
Alkoholipitoisuus
n. 7,6 %
Annoslaskuri ja resepti
Ainesosat | Per booli | Oma tarve |
---|---|---|
Vesi | 0,3 l | |
Maito | 0,5 l | |
Añejo-rommi | 0,2 l | |
Musta tee | 3 pussia | |
Garam Masala -mausteet | 1-2 tl | |
Hunaja | maun mukaan |