Hiihtopäivän herkku
Punaviinipohjainen kanelin- ja herukanmakuinen lämmin booli
Punaviinipohjainen booli, johon kanelin ja herukan aromit tuovat mausteisuutta. Booli sopii nautittavaksi sekä kuumana että kylmänä. Alkoholipitoisuutta voi vähentää jättämällä rommin pois.
Valmistus:
- Kuuma booli: Sekoita ainesosat kattilassa ja lämmitä boolia varovasti. Älä anna kiehua. Voit tarjoilla boolin suoraan kattilasta tai sopivasta termospullosta.
- Kylmä booli: Sekoita ainesosat kulhossa ja lisää halutessasi jääpaloja.
Avainsanat
- afterski
- herukka
- hiihto
- Kaneli
- Kanelinmakuinen
- lämmittävä
- Punaviini
Annoskoko
n. 1 dl
Annoksia
n. 10
Alkoholipitoisuus
Rommilla: 22,8 %
Ilman rommia: 21,2 %
Annoslaskuri ja resepti
Ainesosat | Per booli | Oma tarve |
---|---|---|
Punaviini | 3 dl | |
Kanelilikööri | 3 dl | |
Herukkamehu | 3 dl | |
Tumma rommi | 1 dl |