Boolin koristelu
Boolikoulussa käydään läpi koristelumahdollisuuksia hedelmistä kukkasiin. Tässä muutama näppisääntö koristeluun.
1. Testaa koristeet
Päätä etukäteen mikä koristeiden rooli on ja testaa mitä niille juomassa tapahtuu. Vältä aineksia, jotka pilaavat boolin ulkonäön esimerkiksi hajoamalla tai liukenemalla juomaan. Valitse aina makua antavat koristeet boolin päämaun mukaan.
3. Kelluvat koristeet
Kelluvia koristeita ovat esimerkiksi appelsiini, sitruuna ja karambola. Pohjalle painuvat puolestaan viinirypäleet, säilykehedelmät ja cocktailkirsikat.
4. Marjat
Käytä boolissa kiinteitä marjoja kuten mansikoita, vadelmia ja kirsikoita, puolukoita tai vaikkapa karpaloita. Voit laittaa marjat boolin sekaan, koristeeksi boolikulhon reunaan tai tarjoilulaseihin.
5. Hedelmät
Käytä kiinteälihaisia raikkaana säilyviä hedelmiä, kuten omenoita, päärynöitä, luumuja tai rypäleitä. Myös eksoottiset hedelmät kuten meloni, kiivi, ananas, persikka tai karambola sopivat booleihin. Klassikoita ovat kaikkien tuntemat sitrushedelmät appelsiini, sitruuna, limetti ja mandariini.
6. Hedelmien kuoret
Hedelmien kuorista leikatuista spiraaleista saa kauniin värisiä koristeita. Parhaiten tämä onnistuu spiraaliveitsellä, mutta onnistut myös tavallisen hedelmäveitsen avulla.
7. Kukat ja lehdet
Varmista, että koristeet eivät ole myrkyllisiä ja sen jälkeen vain taivas rajana: tee kesä mansikankukilla, luo väriä ruiskukilla tai orvokeilla, sytytä hehkua kehäkukilla, käytä herukanlehtiä tai koristele ruskalehdillä.
8. Yrtit ja mausteet
Käytä sitruunamelissaa, minttua tai basilikaa. Yrtit tuovat makua, tuoksua ja näköä niin pöytään kuin juomaankin. Etenkin lämpimien boolien lisukkeeksi sopivat kanelitangot, neilikat, mantelit ja tähtianikset sekä tietysti rusinat ja muut kuivatut hedelmät. Muista, että yrtit ja mausteet muuttavat juoman makua!
Lue myös nämä boolikoulun osa-alueet