Ylös, ulos ja piknikille
- 2.7.2014
Kesän luonto ja leuto sää kutsuvat ulos aterioimaan. Säästä riippuen oloa voi virkistää tai lämmittää mukaan pullotetulla Vadelmasuukko-boolilla. Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna Koskiranta on sovittanut pehmoisen piknikjuoman seuraksi maukkaan eväsmenun. On suunnitelmissa sitten romanttinen iltapala tai rento päiväpiknik, tämä herkkumenu booleineen ilahduttaa kesäpäivänä kummassakin tapauksessa.
Herkkuleivät

Kypsennetyn paahtopaistin marinadi:
- 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 luomusitruunan kuori ja mehu
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 rkl timjaminlehtiä
- 1,5 tl sormisuolaa
- mustapippuria
Patongin täyte:
- piparjuurituorejuustoa
- kovaa vuohenjuustoa
- 1,5 dl hyvälaatuista majoneesia
- 1 tl piparjuurta
- rucolaa
- kirsikoita
- Aloita paahtopaistin valmistus jo ulkoiluretkeä edeltävänä päivänä. Suolaa ja pippuroi paistin pinta.
- Laita paisti 100-asteiseen uuniin ja anna paistin lämpötilan kohota 60-asteiseksi.
- Ota paisti pois uunista, ja laita se folioon vetäytymään 30 minuutiksi.
- Tee sillä välin marinadi. Sekoita kaikki marinadiainekset kulhossa keskenään. Siivuta vetäytynyt paisti ohuiksi siivuiksi. Levitä marinadi paistisiivuille ja anna lihan marinoitua kylmässä seuraavaan päivään saakka.
- Valmista seuraavana päivänä patongin täyte. Kuori piparjuuri ja raasta sitä 1 tl verran majoneesin sekaan. Halkaise patonki ja levitä pohjapalan päälle reilusti piparjuurituorejuustoa. Lisää rucola, paistisiivut, vuohenjuusto, kirsikoita ja piparjuurimajoneesi. Laita patongin toinen puoli päälle.
Tomaatti-mansikka-vuohenjuustosalaatti

- 250 g mansikoita
- 250 g pikkutomaatteja
- 200 g vuohenjuustoa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- Kourallinen basilikaa
- n. 70 g paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
Suklaa-lakritsi-vaahtokarkkikeksit

- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 kananmuna
- 150 g vehnäjauhoja
- 35 g tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 150 g tummaa suklaata rouhittuna
- 50 g lakritsia pieninä paloina
- muutama vaahtokarkki pieninä paloina
- Kuumenna uuni 180-asteeseen.
- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi (esimerkiksi yleiskoneella). Vatkaa joukkoon vaniljauute ja kananmuna.
- Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Vatkaa jauhoseos hiljalleen voivaahdon joukkoon.
- Kääntele rouhittu suklaa, lakritsipalat ja vaahtokarkkipalaset lopuksi taikinaan.
- Nostele taikinasta leivinpaperille kekoja lusikalla.
- Paista keksejä uunissa noin 12 minuuttia ja anna jähmettyä muutama minuutti. Nosta keksit jäähtymään ritilälle.