Booliblogi

Vinkkejä kauniiseen pääsiäispöytään

Kevät lähestyy kovaa vauhtia, pienet virpojat koputtelevat ovella, pajunkissat ja narsissit valtaavat kotien maljakot – näistä merkeistä tietää pääsiäisen saapuneen. Alkukevään juhlaa vietetään monissa kodeissa iloisin värein, höyhenin ja maalatuin kananmunin sekä kauniisti katetuin päivällispöydin. Pääsiäisen ruokapöytä on täynnä vahvoja ja täyteläisiä makuja. Makumaailman täydennykseksi tai jälkiruokapöydän ihastukseksi sopii mausteinen Pääsiäisaurinko-booli.

Pääsiäisaurinko

paasiaisaurinko Hedelmäinen pääsiäisbooli
  • 0,2 l Bols Dry Orange -appelsiinilikööriä
  • 0,2 l añejo-rommia
  • 0,3 l mandariini- tai appelsiinimehua
  • 10 tippaa maustekatkeroa
  • 0,2 l kivennäisvettä
  • 0,1 l sokerilientä
Pääsiäisen booli on hedelmäinen, mausteinen ja värikäs juhlajuoma. Booli saa makeutta appelsiinista ja iloisen värisen juoman voi tarjoilla vaikka hauskasti pullosta.

Valmistus

Kaada ainesosat boolikulhoon ja lisää jäitä. Koristele halutessasi esimerkiksi kauniisti leikatuilla sitruunan tai appelsiinin viipaleilla. Keväisen pääsiäistunnelman luominen kotiin onnistuu muutamien helppojen vinkkien avulla, joista on iloa muidenkin kevään juhlien suunnittelussa. Yksinkertaiset ja kauniit pääsiäisasetelmat sekä muutamat harkitut yksityiskohdat pöydässä kruunaavat tunnelman. Pääsiäisen klassikoista, kananmunista, höyhenistä ja pajunkissoista, saa uudenlaisia ja yllättäviäkin koristeita vähällä vaivalla. Erilaisilla kevätkauden kukilla saa tyylikästä tunnelmaa pöytään, ja niiden värit voi valita muuhun somistukseen sopivaksi. Kananmunankuoria voi hyödyntää myös muuten kuin maalaamalla, ja höyhenet taipuvat hienoksi pääsiäiskranssiksi. Kun pajunkissat muistaa poimia jo niiden aukeamisvaiheessa, oksat ovat tarpeeksi notkeita asetelmien tekoon.

1. Lautasliinakoristeet

launasliinakoristeet Kuva: Ellas inspiration Solmi tulppaani tai muu keväinen kukka kauniilla nauhalla rullaksi kiedotun lautasliinan päälle ja asettele lautaselle. Voit valita kukkien värin juhlan teemavärien mukaan.

2. Kananmunaruukut

kananmunanruukut Kuva:  Better Homes & Gardens Sulostuta pöytää pienillä kananmunaruukuilla. Istuta tyhjiin kananmunankuoriin rairuohoa tai muita kauniita yrttejä hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Halutessasi voit värjätä tai maalata kuoret ennen siementen istutusta. Pikkuruiset ruukut ovat kaunis koriste pääsiäispöytään tai ikkunalaudalle.

3. Höyhenkranssi

hoyhenkranssi Kuva: Westelm Kiedo muutama kierros tukevaa rautalankaa kranssin muotoon ympyräksi, ja kiinnitä haluamasi määrä höyhennippuja kranssin ympärille esimerkiksi ohuella rautalangalla. Saat kauniin ja herkän koristeen oveen tai ikkunaan.

4. Pääsiäisasetelma

paasiaisasetelma Kuva: Better Homes & Gardens Ota vanhat lasipurkit tai -astiat hyötykäyttöön ja asettele niihin kukkia kauniiksi asetelmiksi. Saat asetelmista persoonallisia, jos lisäät niihin jotain yllättävää, esimerkiksi vihanneksia reunustamaan kukkia. Hauskoja kontrasteja luot esimerkiksi porkkanoilla tai erilaisilla salaatin- ja kaalinlehdillä.

5. Pajunkissa-asetelma

pajunkissa Kuva: Sophia Paterson interiors Pajunkissoista saa taiteiltua kauniin asetelman isoon pyöreään lasikulhoon tai kirkkaaseen maljakkoon. Taivuta juuri poimittuja notkeita pajunoksia varovasti haluamaasi asetelmaan kulhon sisällä. Voit myös laittaa sisustusvaloja pajunkissojen sekaan kauniin valaistuksen luomiseksi.

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts