Booliblogi

Termospulloon pakattu booli tuo lämpöä hiihtoretkeen

hiihtopaivan-herkku-02

Maaliskuussa kevätaurinko alkaa jo lämmittää ulkoilijoiden poskia. Lumitilanteen salliessa talven parhaat hiihtokelitkin voivat vielä olla edessä. Olitpa sitten tunturin kupeessa nauttimassa Lapin taiasta tai sukumökillä takan ääressä, joskus paras osa ulkoilua voi olla kuuman juoman siemailu hyvässä seurassa sen jälkeen.

Lenkki ulkoilmassa on mainio tapa nauttia alkukevään raikkaista päivistä. Vilpoisen ulkoilman pariksi sopii lämmin ja mausteinen juoma. Lapsuuden hiihtoretkiltä tuttu kuumalla herukkamehulla täytetty termospullo saa uutta puhtia punaviinistä, kanelilikööristä ja rommista. Boolin tarjoilutavan voi valita sen käyttötarkoituksen mukaan: Höyryävän kuumana tarjoiltu booli lämmittää hiihtoretken kylmettämän ulkoilijan hetkessä päästä varpaisiin, ja kylmä versio piristää after ski -juhlijan iltaa. Alkoholipitoisuudeltaan korkean boolin voi nauttia myös pienistä glögi- tai espressokupeista.

Hiihtopäivän herkku

hiihtopaivan-herkku Punaviinipohjainen kanelin- ja herukanmakuinen lämmin booli
  • 0,3 l punaviiniä
  • 0,3 l kanelilikööriä
  • 0,3 l herukkamehua
  • 0,1 l tummaa rommia
Punaviinipohjainen booli, johon kanelin ja herukan aromit tuovat mausteisuutta. Booli sopii nautittavaksi sekä kuumana että kylmänä. Alkoholipitoisuutta voi vähentää jättämällä rommin pois.

Valmistus:

  1. Kuuma booli: Sekoita ainesosat kattilassa ja lämmitä boolia varovasti. Älä anna kiehua. Voit tarjoilla boolin suoraan kattilasta tai sopivasta termospullosta.
  2. Kylmä booli: Sekoita ainesosat kulhossa ja lisää halutessasi jääpaloja.
Alkoholipitoisuus rommilla: 22,8 % Alkoholipitoisuus ilman rommia: 21,2 %

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts