Termospulloon pakattu booli tuo lämpöä hiihtoretkeen
- 9.3.2015
Maaliskuussa kevätaurinko alkaa jo lämmittää ulkoilijoiden poskia. Lumitilanteen salliessa talven parhaat hiihtokelitkin voivat vielä olla edessä. Olitpa sitten tunturin kupeessa nauttimassa Lapin taiasta tai sukumökillä takan ääressä, joskus paras osa ulkoilua voi olla kuuman juoman siemailu hyvässä seurassa sen jälkeen.
Lenkki ulkoilmassa on mainio tapa nauttia alkukevään raikkaista päivistä. Vilpoisen ulkoilman pariksi sopii lämmin ja mausteinen juoma. Lapsuuden hiihtoretkiltä tuttu kuumalla herukkamehulla täytetty termospullo saa uutta puhtia punaviinistä, kanelilikööristä ja rommista. Boolin tarjoilutavan voi valita sen käyttötarkoituksen mukaan: Höyryävän kuumana tarjoiltu booli lämmittää hiihtoretken kylmettämän ulkoilijan hetkessä päästä varpaisiin, ja kylmä versio piristää after ski -juhlijan iltaa. Alkoholipitoisuudeltaan korkean boolin voi nauttia myös pienistä glögi- tai espressokupeista.Hiihtopäivän herkku

- 0,3 l punaviiniä
- 0,3 l kanelilikööriä
- 0,3 l herukkamehua
- 0,1 l tummaa rommia
Valmistus:
- Kuuma booli: Sekoita ainesosat kattilassa ja lämmitä boolia varovasti. Älä anna kiehua. Voit tarjoilla boolin suoraan kattilasta tai sopivasta termospullosta.
- Kylmä booli: Sekoita ainesosat kulhossa ja lisää halutessasi jääpaloja.