Booliblogi

Viiksekästä vappua! AY CARAMBA!

Juhlat, mikä ihana syy koota ystävät yhteen. Juhlavalmistelut alkavat mielessäni jo viikkoja ennen kuin pöytää katetaan. Keväthän on juuri tätä ihanaa heräilyä kesään. Tuntuu, että energiaa riittää enemmän kuin Vattenfall tuottaa vuodessa. Sen myötä juhlaideoita tulee ovista ja ikkunoista ja osa muuttuu oikeiksi juhliksi.

Päätin järjestää vappubileet Mexico-hengessä. Juhlatunnelman kannalta on aina parempi, kun aikuiset saavat vetää naamiaisreleet niskaansa ja hassutella ihan luvan kanssa. Valmis teema vapauttaa miettimästä, ollako merenneito vai pelle. Sombrero yhdistää juhlijat.

Kutsulla käyntiin! Adelante con un invitación!

Kutsu on juhlien buustaja jo viikkoja ennen itse kemuja. Hyvä kutsu on selkeä. Siitä selviää juhlien ajankohta ja teema.  Mexico-vapun kutsussa on huovasta leikatut viikset. Takana on kaksipuolinen tarrateippi, jolla vieras voi liimata viikset nenänsä alle juhliin saapuessaan. kortit

Tervetuloa! Bienvenidos!

Juhlissa tärkeintä on hyvä täpinä. Juhlajärjestäjän tärkeä ja iloinen velvollisuus on saada kaikki virittäytymään hyvään tunnelmaan jo ovella. Sombreron alla tervetulomaljaksi sopii makea ja tulinen mexicolainen menomalja.

Koristellut juomalasit

Mexicolainen menomalja:

  • 0,25 l mango-likööriä
  • 0,35 l vodkaa
  • 1 l Spritea
  • 1 l mango-nektaria
  • Sekaan muutama siivu tuoretta chiliä
  • Jäämurskaa
  • Koristeeksi laitetaan pakastettuja limelohkoja, sitruuna, appelsiinia ja mangoa. Annostele tarjoilumaljoihin.

Hyvää! Que rico!

Ja sitten syödään. Ay, että syödäänkin! Grilli on kaivettu hangesta, lumet ovat lopulta sulaneet ja puutarhakalusteet on kannettu pihalle vappua vastaanottamaan. Vieraille tarjoillaan vartaita, jotka voi koota itse. Vain taivas on rajana. Vartaita
  • Laita lihaisia vartaita varten tarjolle kanaa, pekonia, chorizo-makkaroita sekä mausteisia naudan- ja sianlihapaloja.
  • Muista kasvissyöjät ja viritä pöytään maissia, oliiveja, sieniä, kesäkurpitsoja ja paprikaa.
  • Lapsille voi laittaa valmiita kananugetteja ja kirsikkatomaatteja.
  • Tarjoile myös enchiladoja, nachoja, täytettyjä tortilloja, papusalsaa sekä friteerattuja jalapeñochilejä. Dipeiksi sopivat guacamole, paholaisen hillo ja chilimajoneesi.

Jonna Choudhury

Jonna Choudhury on juhlajärjestelyfani, joka toteuttaa bileet kuin bileet omalla, vähän suuruudenhullulla tyylillään. Blogikulhon bloggaajaksi Jonna ilmoittautui mukaan boolittajien FB-yhteisöstä.

More Posts - Website