Booliblogi

Booli ja ruoka ne yhteen soppii!

Boolin ilo on sen valmistamisen ja käyttötapojen monipuolisuudessa. Booli voi olla makea, vahva, alkoholiton, värikäs, juhlava, hedelmäinen tai mitä ikinä haluat sen olevan.

Hyvään ateriaan kuuluu monesti pieni aperitiivi tai makea jälkiruokajuoma, ja nyt haluaisimme heittää pikku vinkkejä, miten käyttää Boolit-sivuston reseptejä osana menuta.

Boolit ovat usein melko makeita, mutta makeutta säätelemällä booli taipuu monen ruuan kaveriksi. Makeutta voi vähentää vaihtamalla limsat kivennäisveteen, makean kuohuvan kuivaan ja vähentämällä hedelmämehujen osuutta. Lue blogikoulun sivulta miten valmiin reseptin makuun voi itsekin vaikuttaa ainesosien suhteita muuntelemalla.

Jälkiruoka pariskuntaillalliselle

Illanistujaisiin ystäväperheiden kanssa sopii italialaishenkinen menu. Alkupaloina on antipasto-lautanen kuohuviinin kera. Pääruoka voi olla tuorepasta ja pitkään haudutettu tomaattikastike sekä lampaanjauhelihasta itse tehdyt pyörykät. Jälkiruuaksi sopii tietenkin tiramisu sekä Adult Harvest –booli.

Aperitiivi romanttiselle kahdenkeskiselle päivälliselle

Romanttinen illallinen lähtee hyvin käyntiin, kun aperitiivina on Love Coach –booli. Nauttikaa sen jälkeen menu väärin päin: ensin käsin tehdyt jälkiruokasuklaat, sitten pääruuaksi simpukoita valkoviinissä ja kermassa haudutettuina ja lopuksi passionhedelmäsalaatti.

Alkoholiton aperitiivi raakaruokabrunssille

Keväällä on jossain vaiheessa aina se hetki, kun kaikki tutut laihduttavat, paastoavat, karppaavat tai ovat detox-kuurilla. Se ei tietenkään saa estää sitä, että tavattaisiin, syötäisiin ja juotaisiin hyvin, vaihdettaisiin kuulumiset ja naurettaisiin vedet silmissä. Kutsu terveyskuurilla olijat raakaruoka- ja detox-brunssille, johon löydät menun esimerkiksi Deliciously Ella –blogista. Ja boolissakaan ei tarvitse pihistellä, onhan meillä oma Tipatox-reseptimme.

Jälkiruoka kesän grillibileisiin

Kun maa kuivuu, on aika järjestää ensimmäiset grillibileet. Grillireseptien määrä on räjähtänyt muutamassa vuodessa. Kanan ja lihan lisäksi grilliin voi nostella vartaita, nyyttejä, täytettyjä sieniä ja erikoismakkaroita. Grilliruokien kanssa toimii aina yksi vihreä salaatti, jonka voit sekoittaa eri salaattilaaduista, tomaatista ja kurkusta ja yksi ruokaisa salaatti, jonka pohjana toimivat loistavasti pasta, couscous, kvinoa tai peruna. Ruokaisaan salaattiin sopii kirpeys ja muhkeat maut, kuten oliivit, juustot, säilötyt artisokat, aurinkokuivatut tomaatit, sipulit ja kaprikset. Ja muita jälkiruokia ei tarvita, kuin upea kulhollinen jäätelöillä ja melonin paloilla koristeltua Beachlaiffii-boolia.

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts