Booliblogi

Boolista on moneen makuun

Blogikulhon bloggaajien ensimmäinen tapaaminen pidettiin huhtikuun lopussa. Tapaamisessa syntyi hyviä keskusteluita. Pohdimme kuinka moneen muotoon, makuun ja tilaisuuteen booli muuntuu. Yksinkertainen booli syntyy lähikaupan antimista. Toisessa ääripäässään booli voi olla elävillä kukilla koristeltu hienostunut juomasekoitus, jossa käytetään täydentäjänä samppanjaa.

Bloggaajatapahtuma

Perinne ja trendit samassa kulhossa

Testasimme bloggaajasurueen kanssa uusia boolireseptejämme toukokuun Flowers for you –boolia ja kesäistä Passooko-boolia.

Ihmisten makutottumukset ovat muuttuneet makeasta kuivaan. Juhlaboolit ovat perinteisesti melko makeita ja boolireseptiä etsivän kannattaa muistaa sama, mikä pätee myös ruokaresepteihin: reseptiä voi tuunaata oman makunsa ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi Flowers from us –reseptistä voi vaihtaa Spriten sitruunavichyyn tai maustamattomaan kivennäisveteen.

Blogintekijän sekasotkua

Miten tehdään sokerilientä?

Jos makea booli on makuusi ja sopii juhlien tyyliin, kannattaa opetella valmistamaan monessa reseptissä tarvittavaa sokerilientä. Tai siis ei siinä mitään opettelemista ole: mitataan saman verran sokeria ja vettä kattilaan (50/50) ja lämmitetään, kunnes sokeri sulaa. Seos säilyy hyvin, joten voit tehdä enemmän kerrallaan.

Jos sokeriliemi on unohtunut keittää, älä hätäänny. Pikaversio syntyy mikrossa. Jäähdytä sokeriliemi hyvin ennen käyttöä, sillä muistathan tärkeimmän boolisäännön ikinä: booli tarjoillaan aina kylmänä.

Kesä on arvokkaiden ja juhlavien juhlien aikaa. Suosittelemme ylioppilasjuhlia, valmistujaisia ja häitä suunnittelevia käyttämään boolissakin hyviä tuoreita raaka-aineita. Juhlava tunnelma ei synny pönöttämisestä vaan panostamisesta. Purista mehut itse, jäädytä marjat jäiden sisään ja koristele booli elävillä kukilla.
Boolit.fi on hengessä mukana kaikissa kesän juhlissa, missä herrat ovat puvuissa, korot kopisevat ja helmat heiluvat. Juhliminen on elämän suurten hetkien muistiin painamista.

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts