Booliblogi

Inspiraatiota uudelle vuodelle

Monelle suomalaiselle uusi vuosi ja terveemmät elämäntavat konkretisoituvat tipattomaan tammikuuhun. Tammikuussa onkin sopiva aika kerätä inspiraatiota ja energiaa tulevalle vuodelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko kuukausi tulisi viettää yksin kotisohvalla neljän seinän sisällä: Vuoden alku on oivaa aikaa talvi-iltaa piristäville illanistujaisille tai juhlille. Kutsut voi järjestää myös ajankohtaan sopivalla alkoholittomalla teemalla.

Tammikuussa moni havahtuu siihen, että jälleen yksi vuosi on kulunut. Menneen vuoden parhaita muistoja on mukava käydä läpi yhdessä läheisimpien ystävien tai perheen kanssa. Tervehenkisissä illanistujaisissa voi tarjota esimerkiksi maistuvaa Persikkayllätys-boolia. Itse valmistettu alkoholiton booli on persoonallinen vaihtoehto mehuille ja limsoille. Makean persikkainen booli saa terävyyttä inkivääristä ja piristää taatusti illanistujaisten tunnelmaa. Raikasta herkkujuomaa siemaillessa voi porukalla suunnitella, miten tästä vuodesta tulisi edellistäkin hienompi.

Persikkayllätys

Persikan-, aprikoosin- ja inkiväärinmakuinen alkoholiton booli

Ainekset:

 • 5 rkl aprikoosimarmeladia
 • 0,3 l persikkamehua
 • 0,7 l inkivääriolutta
 • 0,03 l sitruunamehua
 • Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä pilkottuna

Alkoholipitoisuus 0 %

Valmistus:

Sekoita marmeladi hyvin persikkamehun kanssa. Kaada mukaan alkoholiton inkivääriolut ja sitruunamehu. Lisää kauniisti leikatut inkiväärit mausteeksi ja koristeeksi. Boolia voi oman toiveen mukaan maustaa myös tujauksella rommia.

Persikkayllatys-blogikirjoitus

Boolin nautiskelun lomassa voi miettiä edellisvuoden kohokohtia ja onnistumisia sekä haastaa itsensä kokeilemaan uusia asioita juuri alkaneen vuoden kunniaksi. Juhlavieraille voi esimerkiksi jakaa listan hauskoista tehtävistä suoritettavaksi tulevan vuoden aikana. Alla olevasta 10 kohdan listasta voi poimia ideoita, joilla saa piristettyä niin omaa kuin ystävienkin arkea.

 1. Opettele uusi taito
 2. Matkusta uuteen paikkaan
 3. Hankkiudu eroon jostain pahasta tavasta
 4. Kokeile uutta ruokalajia joka kuukausi
 5. Ota yhteyttä vanhaan ystävään
 6. Kutsu sukulaiset kahville ilman erityistä syytä
 7. Sano jotakin positiivista toiselle ihmiselle vuoden jokaisena päivänä
 8. Ota kehut vastaan aina hymyn ja kiitoksen kera – älä vähättele saavutuksiasi
 9. Lähetä kirje tai kortti tärkeälle ihmiselle
 10. Kokeile uutta boolireseptiä joka kuukausi!

Listalta voi valita muutaman suosikin, joihin haastaa itsensä ja ystävänsä seuraavan vuoden ajaksi. Vuoden kuluttua voi taas pohdiskella, kuinka merkittäviä alkuun pieniltäkin tuntuvat asiat voivat lopulta olla.

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts