Booliblogi

Juhlan odotusta ja viettoa

Olen vuosikausia miettinyt, kumpi suurissa juhlapyhissä on tärkeämpää, niiden odottaminen vai viettäminen? Joulun kanssa olen päätynyt siihen, että loppujen lopuksi itselleni on tärkeämpää jouluun valmistautuminen, vaikka aattoiltaan kaikki tähtää. Miten itselläsi?

Joulu on kiinnostava sekoitus perinnettä ja nykyaikaa, vanhoja tapoja ja yksilöllisiä tapoja viettää – tai olla viettämättä – joulua. Marraskuun puolella tulee ensimmäinen ohimennen kysytty kysymys: mitä teet jouluna? Vastaan, että vietämme sitä samaan tapaan kuin aiemminkin, perheen kanssa kotosalla.


Lämpimään ja seuralliseen jouluiltaan on marraskuussa vielä matkaa. Ensimmäinen jouluun liittyvä vinkki käynnistää kuitenkin sarjan ajatuksia ja päätöksiä. Lähetänkö joulukortit? Kenelle annan lahjoja ja mitä lahjoja? Missä sukuloidaan ja millä seurueella? Onko perinteinen menu vai tekisinkö jotain uutta, vaihdanko graavikalan cevicheen?

Vuosia sitten päätin rauhoittaa joulunalusajan ja nauttia jouluvalmisteluista omalla tavallani. Toisinaan olen jopa onnistunutkin. Rituaalejani ovat suolasienien ostaminen Helsingin Hakaniemen kauppahallista, kuusen haku torilta ja piparkakkutalon rakentelu perheen kanssa. Kaikki muu vaihtelee kiireen ja viitsimisen mukaan. Kiireettömyys ei ole aina onnistunut, mutta päätös tehdä asiat omalla tavallaan eli halu luoda joulun keskelle omat perinteensä, on toiminut hyvin. Glögiä voi lämmittää, jos pitää siitä. Jos glögi ei maistu, voi kohotella kuplivaa, tehdä kaikille Italian kukot tai keittää kahvit.

Juhlaskumppa
Nauttikaa siitä, mitä teette ja olkaa rauhassa tekemättä asioita, jotka eivät kuulu omaan joulunodotukseenne.

Hauskaa ja persoonallista joulunaikaa!
Blogikulho ja Boolit-tiimi

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts