Kurkistus kulisseihin – naisia boolit.fi takana
- 4.10.2013

Mikä on työssäni parasta?
Tuotepäällikön ja myyntikoordinaattorin työ ei ole kuitenkaan pelkkää roudaamista ja biletystä. ”Minua kiehtoo alkoholin maahantuonti-, myynti- ja markkinointiyrityksen monipuolinen työkenttä. Pienessä tiimissä työskentely antaa mahdollisuuden monipuolisiin tehtäviin myynnin, markkinoinnin, koulutusten, tapahtumajärjestelyjen, logistiikan ja taloushallinnon aloilla”, Johanna kertoo. Mirjankin työnkuva on hyvin laaja. ”Olen linkki edustamiemme tuotteiden ja markkinoiden välillä. Vastaan mm. markkinointisuunnitelmien teosta ja toteutuksesta, markkinointibudjeteista sekä raportoinneista Suomessa. Parasta työssäni ovat työn monipuolisuus, sosiaalisuus ja edustamani upeat tuotteet, joiden kanssa on ilo tehdä töitä.”Kiehtova hankala alkoholiala
Sekä Mirja että Johanna tunnistavat keskustelukumppanien hämmentyneet ilmeet, kun puhutaan alkoholista. Aihe koskettaa jokaista suomalaista. ”Alkoholi on aina herättänyt suomalaisissa suuria tunteita sekä puolesta että vastaan. Alallamme on suuri vastuu välittää oikeanlaista tuotetietoa alkoholista, yrityksemme kannustaakin kaikkia vastuulliseen alkoholin käyttämiseen – nauttimaan vähemmän, mutta laadukkaampia tuotteita. Koska alkoholin markkinoinnissa on paljon lainsäädännöllisiä erityispiirteitä, haasteenamme on saada välitettyä kuluttajille oikeanlaista tietoa tuotteidemme luonteista ja käyttötavoista. Suosittelen kiinnostuneita rohkeasti kysymään tuotteistamme ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista Alkon henkilökunnalta ja baarimestareilta”, Johanna kannustaa.Kotona ja matkoilla
Kun työpäivä loppuu, käännetään nupit kaakkoon ja lähdetään lenkille. Johanna ei tunne elämää ilman rock´n´rollia ja Mirja nähdään lenkkipoluilla tai uimahallissa hyvässä seurassa. Vaikka työtä tehdään alkoholin parissa, ovat Mirjan ja Johannan lempijuomat jotain aivan muuta. Johanna vannoo suomalaisen hanaveden nimeen ja Mirjan mielestä juomista parasta on maito! Alkoholitoimiala on kansainvälinen. Mirja varsinkin matkustaa paljon töiden puolesta. Päämiehet kun ovat eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Edringtonin Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Johanna taas on viettänyt aikaa ulkomailla. ”Asuessani Meksikossa minulla oli ilo tutustua maailman parhaaseen ruokakulttuuriin, joka on laadultaan ja valmistusmenetelmiltään kaukana Suomessa tutusta texmex-ruuasta.” Yksi Johannan mieleen jääneistä perinteisistä herkuista on helposti kotona valmistettava juoma – horchata, jonka reseptin hän haluaa jakaa boolittajille. Horchataa voidaan valmistaa monenlaisista raaka-aineista kuten manteleista, pähkinöistä, erilaisista siemenistä ja kastanjoista. Tunnetuin lienee kuitenkin riisihorchata. Lisää horchata-reseptejä ja valmistusvinkkejä löytyy netistä.Horchata de Arroz – riisihorchata
Kuuden hengen annos
- 1 kuppi kypsentämätöntä vaaleaa riisiä
- 5 kuppia kylmää vettä
- kaksi kanelitankoa (tai ½ ruokalusikallinen kanelijauhetta)
- ½ kuppia maitoa
- ½ ruokalusikallinen vaniljajauhetta tai -uutetta
- 2/3 kuppi sokeria