Booliblogi

Kurkistus kulisseihin – naisia boolit.fi takana

Boolit.fi - kurkistus kulisseihin

Moni alkoholialalla työskentelevä saa uudelta keskustelukumppaniltaan yleensä merkitsevän katseen ja innokkaan hymyn, kun kertoo tekevänsä töitä alkoholin maahantuonnin parissa. Minkälaista on työ viskien, konjakkien, boolien ja samppanjan kanssa? Onko se hurjaa juhlimista vai arkista puurtamista?

Blogikulholla oli mahdollisuus haastatella Edringtonilla tuotepäällikkönä työskentelevää Mirjaa ja myyntikoordinaattorina toimivaa Johannaa. Selvitimme, millaista on maahantuojan arki ja juhla.

Haastattelupäivänä Mirja toipui vielä sunnuntain työpäivästä ja -illasta. Silloin pidettiin Jyväskylässä baarimestareiden Bols Around The Nordic 2013 -kilpailu, jonka järjestelyistä Mirja oli vastuussa. Hänen työhönsä kuuluukin paljon tapahtumajärjestelyitä ja tapahtumiin osallistumista. Syksy on kiireistä messuaikaa kaikille ravintola-alalla ja juomien maahantuonnissa työskenteleville. Illat venyvät ja töitä tehdään viikonloppunakin. Joskus toki juhlitaan, mutta yleensä tapahtumajärjestäjät pakkaavat ja lähtevät ajamaan kotiin tai menevät hotelliin nukkumaan. Jos näet yöllä pari pientä naista kantamassa isoja sinisiä muovilaatikoita, tiedät että siellä kulkee likööriä, hedelmiä, shakereita ja muita tapahtumissa tarpeellisia välineitä.

Mirja muistuttaa, että toimistotyötkin pitää hoitaa matkojen ja biletyksen ohessa ja tietää kokemuksesta, että pitkän illan jälkeen aamu on aikainen! ”Toki välillä on niitä erityisen mieleenpainuvia hetkiä, jotka jäävät muistoihin ja joihin en pääsisi osalliseksi ilman tätä työtä. Nämä huippuhetket lisäävät työn mielekkyyttä ja auttavat jaksamaan arjen työssä”, Mirja miettii.

Mikä on työssäni parasta?

Tuotepäällikön ja myyntikoordinaattorin työ ei ole kuitenkaan pelkkää roudaamista ja biletystä. ”Minua kiehtoo alkoholin maahantuonti-, myynti- ja markkinointiyrityksen monipuolinen työkenttä. Pienessä tiimissä työskentely antaa mahdollisuuden monipuolisiin tehtäviin myynnin, markkinoinnin, koulutusten, tapahtumajärjestelyjen, logistiikan ja taloushallinnon aloilla”, Johanna kertoo.

Mirjankin työnkuva on hyvin laaja. ”Olen linkki edustamiemme tuotteiden ja markkinoiden välillä. Vastaan mm. markkinointisuunnitelmien teosta ja toteutuksesta, markkinointibudjeteista sekä raportoinneista Suomessa. Parasta työssäni ovat työn monipuolisuus, sosiaalisuus ja edustamani upeat tuotteet, joiden kanssa on ilo tehdä töitä.”

Kiehtova hankala alkoholiala

Sekä Mirja että Johanna tunnistavat keskustelukumppanien hämmentyneet ilmeet, kun puhutaan alkoholista. Aihe koskettaa jokaista suomalaista.

”Alkoholi on aina herättänyt suomalaisissa suuria tunteita sekä puolesta että vastaan. Alallamme on suuri vastuu välittää oikeanlaista tuotetietoa alkoholista, yrityksemme kannustaakin kaikkia vastuulliseen alkoholin käyttämiseen – nauttimaan vähemmän, mutta laadukkaampia tuotteita. Koska alkoholin markkinoinnissa on paljon lainsäädännöllisiä erityispiirteitä, haasteenamme on saada välitettyä kuluttajille oikeanlaista tietoa tuotteidemme luonteista ja käyttötavoista. Suosittelen kiinnostuneita rohkeasti kysymään tuotteistamme ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista Alkon henkilökunnalta ja baarimestareilta”, Johanna kannustaa.

Kotona ja matkoilla

Kun työpäivä loppuu, käännetään nupit kaakkoon ja lähdetään lenkille. Johanna ei tunne elämää ilman rock´n´rollia ja Mirja nähdään lenkkipoluilla tai uimahallissa hyvässä seurassa.

Vaikka työtä tehdään alkoholin parissa, ovat Mirjan ja Johannan lempijuomat jotain aivan muuta. Johanna vannoo suomalaisen hanaveden nimeen ja Mirjan mielestä juomista parasta on maito!

Alkoholitoimiala on kansainvälinen. Mirja varsinkin matkustaa paljon töiden puolesta. Päämiehet kun ovat eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Edringtonin Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Ruotsissa.

Johanna taas on viettänyt aikaa ulkomailla. ”Asuessani Meksikossa minulla oli ilo tutustua maailman parhaaseen ruokakulttuuriin, joka on laadultaan ja valmistusmenetelmiltään kaukana Suomessa tutusta texmex-ruuasta.”

Yksi Johannan mieleen jääneistä perinteisistä herkuista on helposti kotona valmistettava juoma – horchata, jonka reseptin hän haluaa jakaa boolittajille. Horchataa voidaan valmistaa monenlaisista raaka-aineista kuten manteleista, pähkinöistä, erilaisista siemenistä ja kastanjoista. Tunnetuin lienee kuitenkin riisihorchata. Lisää horchata-reseptejä ja valmistusvinkkejä löytyy netistä.

Horchata de Arroz – riisihorchata

Kuuden hengen annos

  • 1 kuppi kypsentämätöntä vaaleaa riisiä
  • 5 kuppia kylmää vettä
  • kaksi kanelitankoa (tai ½ ruokalusikallinen kanelijauhetta)
  • ½ kuppia maitoa
  • ½ ruokalusikallinen vaniljajauhetta tai -uutetta
  • 2/3 kuppi sokeria

Annostele riisi ja raikas vesi blenderiin. Sekoita tehosekoittimessa kunnes riisi alkaa rikkoutua, noin minuutin verran. Lisää kanelitangot seokseen. Anna seoksen hautua huoneenlämmössä vähintään 3 tuntia.

Siivilöi riisivesi ja kanelitangot kannuun, riisin voit heittää pois. Lisää maito, vanilja, sokeri ja sekoita. Mikäli käytät kanelijauhetta tankojen sijaan, lisää jauhe vasta tässä vaiheessa. Viilennä hyvin jääkaapissa, mieluiten yön yli. Sekoita ennen tarjoilua, nauti jäiden kanssa.

http://allrecipes.com/video/3208/lolas-horchata/detail.aspx?prop24=RD_VideoTipsTricks

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts