Booliblogi

Vinkkejä Halloween-illanviettoon

Loppusyksyn koleat ja tummanpuhuvat illat virittävät Halloween-juhlaan sopivan, hienoisen karmivan tunnelman. Paras tapa piristää pimenevää arkea on ottaa tunnelma avosylin vastaan ja hyödyntää sitä teemajuhlissa. Hyvin suunnitelluista Halloween-juhlista saa rakennettua myös aikuiseen makuun sopivat illanistujaiset. Teema ei välttämättä edellytä kotikutoisen kauhutalon rakentamista, vaan sopivan tunnelman voi luoda tyylikkäillä yksityiskohdilla tilan somistuksessa sekä menun ja boolin tarjoilussa.

halloween-1 Kuva: Rebecca Hansen Weddings, stylemepretty.com

Yleistunnelman luominen

Hämyisen tunnelman saa helposti viritettyä joko himmentämällä sähkövalaistusta tai korvaamalla sen kokonaan sisätiloihin sopivilla lyhdyillä ja kynttilöillä. Esimerkiksi lasipulloista saa jännittäviä kynttilänjalkoja. Lisäksi verhojen ja pöytäkankaiden vaihtaminen vaaleista tai kirkkaista sävyistä tummiin muuttavat tilan tunnelmaa huomattavasti. Helppoja mutta vaikuttavia yksityiskohtia saa aikaan myös peittämällä peilejä ja huonekaluja mustalla tai valkoisella kankaalla sekä värjäämällä puu- tai risukoristeita mustiksi.

halloween-2

Halloween-illallispöydän voi kattaa mustavalkoiseksi, jolloin valitut yksityiskohdat, kuten esimerkiksi verenpunainen booli tai ruusut, saavat arvoisensa huomion. Goottihenkisen kauhukartanon tunnelmaa luovat myös posliiniastiasto ja hopeiset aterimet.

Mustavalkoinen juhlamenu

halloween-3

Kuva: cdn.trendhunterstatic.com

Tyylikkään Halloween-illanvieton järjestämisessä tarvitaan hienovaraista luovuutta. Keittokirjoista ja -ohjeista löytyy runsaasti erilaisia vinkkejä nakkisormien ja kananmunasilmien tekoon. Jos juhlissaan haluaa kuitenkin välttää lastenkutsutunnelmaa, voi ruoan valinnassa keskittyä sisustamisen tapaan mustavalkoiseen värimaailmaan:

  • Mustaa ja suolaista: kalamata-oliivit, kaviaari, musta pasta ja riisi, mustat linssit ja pavut, tummat viinirypäleet

halloween-4

  • Valkoista ja suolaista: valkoiset juustot (brie, chèvre), kukkakaali, herkkusieni

halloween-5

  • Mustaa ja makeaa: lakritsi, musta sokerimassa tai elintarvikeväri, karhunvatukat

halloween-6

  • Valkoista ja makeaa: marenki, kermavaahto, rahka, liitulakut, vaahtokarkit, valkoinen sokerimassa

halloween-7

Dramaattiset boolit

Halloween-teemaisten illanistujaisten silmäniloksi sopii booli, joka sidotaan teemaan värinsä tai tarjoiluastiansa puolesta. Kauhuteemaan istuu täydellisesti punaviinipohjainen, väriltään verenpunainen Adult Harvest. Booliksi sopivat myös hätkähdyttävän väriset boolit, kuten Something Blue tai Deep Blue. Boolin kuin boolin saa Halloween-teemaan sopivaksi tarjoilemalla sen esimerkiksi suuresta, koverretusta kurpitsasta tai yksittäisinä annoksina leikkiruiskuista. Kauhukartanotunnelmaan sopivat erinomaisesti myös vanhanaikaiset tai klassiset boolimaljat. Jos illanviettoon toivoo kirjaimellisesti hyisevää tunnelmaa, syyskuun artikkelissa esitelty jääkuutiosta koverrettu boolimalja tuo takuulla toivutun vaikutelman. Boolit.fi-väki toivottaa kaikille selkäpiitä karmivaa Halloweenia!

Boolit.fi

Boolit.fi kirjoittaa joka kuukausi, millaista on elämä boolien kanssa. Kurkistamme silloin tällöin boolimaailman takahuoneisiin ja toisinaan pohdimme juomasesonkeja. Asenteemme on, että tämä päivä on hyvä päivä ja huomennakin on hauskaa.

More Posts