Mango-passion -uunijäätelö
- 15.4.2014
Pääsiäisen namupalaksi valitaan raikas uunijäätelö, joka kätkee sisäänsä rapean, hennon kääretorttupohjan, lempeää mangojäätelöä, kirpeää passionhedelmää, ja joka hunnutetaan samettisen pehmeällä italialaisella marengilla.

Mango-Passion-Jäätelö

- 3 keltuaista
- 0,5 dl Siro-sokeria
- 0,5 dl glukoosisiirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- vaniljatangon sisus
- 1 prk Semper-mangososetta
- 0,5 dl Bols Passion Fruit -likööriä
- 2 dl Eila-kevytmaitoa
Valmistusohjeet
- Vatkaa yleiskoneessa keltuaiset ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi valmiiseen vaahtoon edelleen vatkaten.
- Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta se vaniljasokerilla ja vaniljatangon sisuksella.
- Yhdistä vaahdot, lisää loput ainekset vaahtoihin (mangosose, Bols Passion Fruit -likööri ja kevytmaito).
- Laita massa jäätelökoneeseen kunnes se paksuuntuu. Ryhdy tekemään kääretorttupohjaa.
- Pakasta jäätelö rasiassa.
Kääretorttupohja
- 4 munaa
- 1,5 dl Siro-sokeria
- 0,75 dl perunajauhoja
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohjeet
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Kääntele jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 °C noin 10 minuuttia.
- Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Leikkaa lasilla tai stanssilla sopivan kokoisia pohjia jäähtyneestä kääretorttulevystä.
Italialainen marenki
- 75 g valkuaista (3 isoa munaa)
- 15 g Siro-sokeria
- 140 g Siro-sokeria
- 65 g vettä
- vaaka lämpömittari
Valmistusohjeet
- Laita valkuaiset ja sokeri (15 g) yleiskoneeseen. Vatkaa vahvaksi vaahdoksi.
- Keitä 140 g sokeria ja 65 g vettä kattilassa, niin kauan kunnes se saavuttaa 124 °C lämpötilan. Tässä tarvitset ehdottomasti lämpömittarin.
- Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten yleiskoneella. Anna koneen pyöriä niin kauan kunnes marenki on jäähtynyt. Kuuma sokeriliemi kypsyttää valkuaisen ja se on valmista nautittavaksi tälläisenään.
- Laita pursotuspussiin, josta voit sitten pursottaa annoksien päälle haluamasi kuvion.
Uunijäätelöt

- Savoiardi-keksejä tai kääretorttupohjaa
- Bols Passion Fruit -likööriä valkosuklaata rouhittuna
- kypsää mangoa kuutioituna
- mangojäätelöä
- passionhedelmää
- italialaista marenkia
Valmistusohjeet
- Kokoa jälkkäri kauniiseen lasiin tai kuppiin.
- Alimmaiseksi kääretorttupohja, joka kostutetaan Bols Passion Fruit -liköörillä, lapsille voit käyttää sokerivettä tai mehua.
- Lisää sen päälle valkosuklaarouhetta, pieniä mangokuutioita, passionhedelmää ja iso pallo mangojäätelöä.
- Hunnuta italialaisella marengilla ja tohota kullanruskeaksi. 4. Koristele vielä pinta passionhedelmällä.
