Booliblogi

Mango-passion -uunijäätelö

Pääsiäisen namupalaksi valitaan raikas uunijäätelö, joka kätkee sisäänsä rapean, hennon kääretorttupohjan, lempeää mangojäätelöä, kirpeää passionhedelmää, ja joka hunnutetaan samettisen pehmeällä italialaisella marengilla.

Mango-Passion 

Mango-Passion-Jäätelö

MANGO-PASSION-JÄÄTELÖ

  • 3 keltuaista
  • 0,5 dl Siro-sokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • vaniljatangon sisus
  • 1 prk Semper-mangososetta
  • 0,5 dl Bols Passion Fruit -likööriä
  • 2 dl Eila-kevytmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa yleiskoneessa keltuaiset ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi valmiiseen vaahtoon edelleen vatkaten.
  2. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta se vaniljasokerilla ja vaniljatangon sisuksella.
  3. Yhdistä vaahdot, lisää loput ainekset vaahtoihin (mangosose, Bols Passion Fruit -likööri ja kevytmaito).
  4. Laita massa jäätelökoneeseen kunnes se paksuuntuu. Ryhdy tekemään kääretorttupohjaa.
  5. Pakasta jäätelö rasiassa.

Kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1,5 dl Siro-sokeria
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 
1 tl leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  3. Kääntele jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 200 °C noin 10 minuuttia.
  6. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
  7. Leikkaa lasilla tai stanssilla sopivan kokoisia pohjia jäähtyneestä kääretorttulevystä.

Italialainen marenki

  • 75 g valkuaista (3 isoa munaa)
  • 15 g Siro-sokeria
  • 

140 g Siro-sokeria
  • 65 g vettä
  • vaaka
lämpömittari

Valmistusohjeet

  1. Laita valkuaiset ja sokeri (15 g) yleiskoneeseen. Vatkaa vahvaksi vaahdoksi.
  2. Keitä 140 g sokeria ja 65 g vettä kattilassa, niin kauan kunnes se saavuttaa 124 °C lämpötilan. Tässä tarvitset ehdottomasti lämpömittarin.
  3. Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten yleiskoneella. Anna koneen pyöriä niin kauan kunnes marenki on jäähtynyt. Kuuma sokeriliemi kypsyttää valkuaisen ja se on valmista nautittavaksi tälläisenään.
  4. Laita pursotuspussiin, josta voit sitten pursottaa annoksien päälle haluamasi kuvion.

Uunijäätelöt

Uunijäätelö

  • Savoiardi-keksejä tai kääretorttupohjaa
  • Bols Passion Fruit -likööriä
valkosuklaata rouhittuna
  • kypsää mangoa kuutioituna
  • mangojäätelöä
  • passionhedelmää
  • italialaista marenkia

Valmistusohjeet

  1. Kokoa jälkkäri kauniiseen lasiin tai kuppiin.
  2. Alimmaiseksi kääretorttupohja, joka kostutetaan Bols Passion Fruit -liköörillä, lapsille voit käyttää sokerivettä tai mehua.
  3. Lisää sen päälle valkosuklaarouhetta, pieniä mangokuutioita, passionhedelmää ja iso pallo mangojäätelöä.
  4. Hunnuta italialaisella marengilla ja tohota kullanruskeaksi.
4. Koristele vielä pinta passionhedelmällä.

Herkullista pääsiäistä!

Hyvää Pääsiäistä

Kristiina Kovalainen

Täysin ruokaan hurahtanut herkuttelija ja elämän nautiskelija, joka rakastaa kiiltäviä kattiloita, teräviä veitsiä, tuoretta korianteria, syömistä ja ihmisiä. Niin - todellakin keittiöitä ja siellä puuhaamista.

More Posts - Website